Logg inn

Oppsett av epostadresse gitt av vvil.no

Alle med verv i VVIL kan få egen epostadresse med @vvil.no. Dette gjelder også en epostadresse for en gruppe eller lag.

Forutsetninger:

  • All epost skal primært benyttes til kommunikasjon relatert til laget, gruppen eller VVIL verv.
  • Unngå kommunikasjon av privat karrakter. Husk at kontoen kan bli overført til andre som tar over din oppgave eller verv.
  • Kontoen skal ikke benyttes til registrering av tjenester som ikke er relatert direkte til laget, gruppen eller VVIL verv.
  • Dersom kontoen blir utsatt for særdeles mye spam el., må dette rapporteres slik at konto kan slettes, og ny konto opprettes.
  • Epostkontoene vil ha en romslig grense for mengde epost. Men ikke ubegrenset, så det er viktig at kontoinnehaver sletter uviktige epsoter med jevne mellomrom.

Dersom laget, gruppen eller din posisjon/verv ønsker egen epostadresse, så send en melding til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den..

Epostkonto kan opprettes på to måter; Enten som en 'foreward'-konto. Da vidersendes all epost til f.eks. Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. til din private epostadresse. Avsender ser ikke din private epostadresse. Ulempen er at når du svarer, er det med din private adresse. Men fordelen er at du slipper å opprette en ny konto på din enhet (telefon, PC, nettbrett m.m.)

Ønsker du å opprette en epostadresse på din enhet, vil denne bli benyttet både ved sending og mottak av epost på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.. Dette alternativet anbefales sterkt, da dette gir full kontroll samt at en benytter @vvil.no adresse både sending og mottak. Dette alternativet krever litt mere arbeid siden du må opprette kontoen(e) på din enhet (telefon, PC, nettbrett m.m.), men ved å følge instruksjonene under går dette veldig greit. En annen fordel med denne typen, er at brukeren har full tilgang til selv å slette gamle/uvesentlige epost fra sin konto.

Det finnes et tredje alternativet som er å benytte webmail, men dette anbefales ikke på bakrunn av de eksisterende løsningene for webmail.

Når du har mottatt epostadresse og passord fra webansvarlig, kan du klikke på linkene under for en grundig beskrivelse av oppsett for din enhet. Alle plasser der det er angitt dittdomene.net skal dette byttes ut med vvil.no
Må du angi SSL server - normalt ikke nødvendig, forsøk altid først uten SSL -, så skal du angi cpanel38.proisp.no
Husk også å angi IMAP og ikke pop3 som kontotype. Da kan flere enkelt dele samme epostadresse, eller du kan ha samme epostadresse på flere enheter.

Oppsett av epostkonto på en Android enhet.
Oppsett av epostkonto på en Iphone / Ipad ehnhet.
Oppsett av epostkonto på Apple Mail.
Oppsett av epostkonto på Outlook 10.
Oppsett av epsotkonto på Windows 8.

Tips (Angitte standardverdier ble gitt ved oppsett at en Android enhet):
- Brukernavn: Bruk hele epostadrseen. (Kun første del er angitt som standard.)
- Servernavn: Husk å endre inngåend/utgående IMAP server til mail.vvil.no (Det er angitt imap.vvil.no som standard.)
- Serverport: Utgående serverport må settes til 26
Ovenforsteående kan variere til andre system. Det viktige er å benytte litt tid slik at riktig informasjon blir angitt.

Sist redigerttorsdag, 28 desember 2017 11:31