Logg inn
Caroline Gjelsten

URL-adresse:

Damelaget borte mot Sykkylven - 8. mars

Vestnes dro til Sunnmøre før sesongens siste bortekamp. Vi vet vi har kapasitet til å slite ut sunnmøringene med høyt tempo, men var likevel usikre med en litt tynn tropp. Denne gangen spilte lagene jevnt de første 5 minuttene, og etter det såg ikke damene seg tilbake. Det var stor forskjell på lagene og Vestnes varierte godt med gode skudd, gjennombrudd, samspill med strek og høyt tempo i kontringene. Vi tar timeout etter 18 minutter på stillingen 4-13, og til pause viser tavlen 7-19.

Det er alltid litt tøft å holde intensiteten og kvaliteten oppe når nivåforskjellen er så stor. Vi setter oss mål om at vi ikke skal slippe inn mer mål enn i første omg (7 mål) og at vi skal score mer enn 40. Vi tar mange sjanser i andre omg og tidvis unødvendig mange. Likevel lykkes vi med mye og fortsetter å holde et høyt tempo. Vi når målene vi har satt oss og vinner kampen overlegent 13-43.

Nå gjenstår det kun en hjemmekamp for sesongen førstkommende onsdag 11.03.20 kl1930. Vi håper på fulle tribuner og aktivt publikum.

Caroline Gjelsten.

Damelaget med to kamper i helga - 1. og 2. feb.

Den første av to kamper for damene denne helgen gikk av stabelen i Træffhuset. Første omgang var preget av tempo. Varfjell satte hele 23 mål i første omgang og dominerer på banen. Selv om det kan se ut som om vi også slipper Træff litt for lett til med 15 mål på en omgang, så har det sin naturlige forklaring. Vi kjører et slikt tempo i spillet at Træff har ballen i sin besittelse store deler av kampen. Vår keeper, Jeanett, står en strålende kamp med to strafferedninger og høy redningsprosent, selv i de periodene forsvaret slipper seg nedpå og tar litt for lett på motstanden. Laget viser løpsvilje og samspill som bedrer seg for hver kamp. I andre omgang bestemmer vi oss for å sette tøffe taklinger og klarer med det å redusere baklengsmålene til 10 i andre omgang. I denne omgangen ville ballen rett og slett ikke spille på lag med oss. Jeg tror vi aldri, kollektivt har satt så mange baller i rammeverket noen gang. Selv om stillingen viser 10-11 i vår favør var ikke omgangen jevnspilt. Kampen var rett og slett vår, og vi dro hjem med 2 poeng på stillingen 25-34.

Troppen var i utgangspunktet liten allerede før kampen på lørdag. Med ytterligere skader og sykdom inn mot søndagens kamp begynte vi å få problemer med å stille lag. Heldigvis var vi så heldige å få med oss noen gryende talenter fra jenter 16. Synne Klokset har allerede rukket å finne sin plass hos damelaget, og på søndagen fikk også Marte Skjegstad sine første minutter på seniornivå. Rollon var dagens motstandere, og de har imponert hittil i år med godt spill og gode skyttere. Vi var klare for å brette opp ermene og kjempe med alt vi hadde. Denne gangen måtte Rollon kjempe hardt for å ta med seg poeng hjem fra Vestnes. Vi setter tempo og trykk fra start, og damene fra Ålesund fikk kjenne på kroppen når de kom innenfor 9meter. Vi spiller lenge jevnt og kampen lever. Dessverre blir vi slitne godt ut i omgangen og vi blir straffet hardt de siste 10 minuttene, noe som gjør at Rollon skaffer seg en god ledelse til pause på stillingen 11-19. I pausen blir det gitt klare beskjeder og avtaler for hvordan vi ønsker å spille i andre omgang. Mye fungerer og vi viser at vi absolutt ikke har gitt opp. Selv om damene igjen knepper innpå i en jevn andreomgang (13-15), går Rollon seirende ut av kampen på stillingen 25-34.

Alle bilder under: Sølvi Rekdal.

Damelaget borte mot Hareid og Ørsta - 20. jan.

Damene dro til Sunnmøre for å spille to kamper på lørdag. Grunnet skader og sykdom ble troppen noe mindre en planlagt, men laget hadde likevel tro på at dette skulle være mulig.

HAREID
Kampen mot Hareid ble som forventet. Damene kontrollerte kampen fra start, med fokus på å holde tempo og flyt, uten å slite seg fullstendig ut. Med en keeper og to utespillere i innbytte, byttet laget hyppig og skiftet rundt på alle spilleplasser.
Til pause viste stillingen 7-14, og damene valgte å senke trykket med tanke på neste kamp. Med alle utespillere på skåringslisten, og en god siste skanse så vi oss fornøyd med en 20-34 seier.

ØRSTA
Selv om vi ikke følte at vi hadde brent kruttet mot Hareid, hadde det nok mer å si enn vi skulle ønske i kampen mot Ørsta.
Med et mannskap på 8, kun en keeper i innbytte, ble vi rett og slett for små i Ørstahallen. Vi ga oss likevel ikke uten kamp, og den var spennende godt ut i andre omgang. Ørsta gir oss juling fra start, og er tøffe i forsvar. De skaffer seg en luke iløpet de første 15 min, og vi tar timeout. Vi bestemmer oss for å legge om taktikken, satse mer på skudd bak fra banen, og avtaler å gi skytterne fra Ørsta mer press. Taktikken fungerer og til pause ligger vi kun to bak (14-12).
Vi fortsetter jobben etter pause, og ligger på det beste ett mål bak Ørsta. Når vi møter ett flatt og tøft forsvar som dette, er det viktig å ha gode skyttere som kan bidra bak i banen. Astrid viste seg å være viktig i siste kamp, og satte imponerende 16 mål fra distanse. Etterhvert tappes vi for krefter og Ørsta siger fra. Kampen ender (33-26).

Damelaget borte mot Isfjorden - 10.12

Damene var klare for et siste oppgjør i 2019, med få spillere, men likevel bestemte for å gjøre jobben som skulle til. Kampen skulle bli en slitekamp der både stillingen og prestasjonen svingte voldsomt. Isfjorden rykker fra flere ganger, og Vestnes tetter luken. Dessverre sliter vi med å tette forsvaret vårt til tider, og med mye stang ut og bom, måtte vi dessverre dra hjem uten poeng. Marginene spiller rett og slett ikke på lag med oss. Vi er skuffet og har mye å jobbe med i juleferien. Kampen endte 31-26 (13-13).

Vi er samtidig stolte av alle som støtter oss i tykt og tynt på tribunen. At så mange tok turen til Isfjorden er fantastisk. TUSEN TAKK alle sammen.

Damelaget borte mot Rollon - 4.12

Vi dro med redusert stall til byen for å møte Rollon til kamp i Larsgårdshallen. Vi visste kampen ville bli tøff. Rollon topper tabellen, og det med glans. Vi var likevel innstilte på å gjøre det vi kunne for å ta med poeng på hjemreisen. Dessverre fortsetter vi å ha litt problemer med å finne flyten som i forrige kamp.

Rollon setter trykk fra start, og dominerer i kampen. Vi har likevel perioder med godt spill, men mot Rollon må man være på hele veien. Kampen endte 40-23 (18-10). Vi gratulerer Rollon med  en godt utført kamp, og velger å fokusere frem mot neste kamp. Vi har litt å jobbe med.Tirsdag drar vi til Isfjorden for siste kamp før det blir en vel fortjent juleferie til slitne Varfjell damer.

Hilsen til publikum fra Damelaget

Damelaget ønsker å applaudere alle som tok turen i hallen i går søndag 24.11.19. Det er fantastisk gøy å spille håndball med et aktivt publikum, og dere skal ha mye av æren for at vi klarer å reise kjerringa etter å ha falt bak et par mål. Dere gir oss ny energi og pågangsmot. Vi håper dere er med oss videre. Takk!

Mvh Vestnes Varfjell Damer

Borteseier for Damelaget - 9. nov.

Damene satte nasen mot Fosnavåg og Bergsøy i sin jakt mot nye poeng. Bergsøy har hatt en beskjeden start på sesongen, men Varfjell var klar over at de fysisk er underlegne damene fra Sunnmøre, og var bestemt på at jobben ikke ble lett.

Starten på kampen ble som i forrige kamp. Vi setter tempo fra start og etter 5 min viser tavlen 0-4. Kanskje tror Varfjell at jobben er gjort etter en god start og presisjonen faller. Bergsøy blir ikke stresset, og fortsetter sitt spill. Kampen blir etter hvert en jevn kamp, der Varfjell ikke klarer å rykke helt fra. Damene våre setter et flott forsvar og er fornøyde med det. Fremover blir det mye slurv, personlige feil og bom. Men vi er likevel fornøyde med å dra i land en jevn kamp.
Kampen endte 17-23.

Damene vartet opp til fest

Varfjells damer inviterte inn til sesongens første hjemmekamp, og skuffet virkelig ikke! Publikum kunne glede seg over fart og godt spill. Etter 6 minutter var stillingen 3-3, og det var så langt Hareid maktet å holde følge. Damene satte inn ett ekstra gir, viste hvor løpevillige de er, og såg seg aldri tilbake. Vi ser et lag som står sammen, støtter hverandre og spiller hverandre gode. Vi håper å kunne varte opp med lignende spill fremover i sesongen, det er akkurat slik vi ønsker å fremstå. Kampen endte 46-22. Om det var det strålende publikumet, de nye draktene fra Sparebanken Møre eller flyten etter forrige seier som gjorde susen i dag er ikke godt å si, men vi får tro det var en suksessmix vi tar med oss videre!

Neste hjemmekamp er 2 november kl1400 mot Træff. Vi håper mange vil ta turen for å støtte oss i kampen om nye poeng.

Sterk borteseier for Damelaget - 13.10

VVILs damer møtte Valder/Godøy i Giskehallen søndag ettermiddag. Damene spilte en fantastisk kamp kollektivt.

Valder startet med å ligge i 5-1 forsvar mot Varfjell, noe som tidligere har fungert godt mot damer som har latt seg stresse. Men denne gangen løste Varfjell dette uten for store problemer, noe som tvang Valder å gå tilbake til et tradisjonelt 6-0 forsvar. Damene sikret seg en komfortabel ledelse, og spilte med senkede skuldre. Til pause var stillingen 13-18.

I andre omgang viste damene seg overlegne fremover. Ballen gikk til sjansen kom. Valder gikk opp i sømmene bakover. Med ball-vekslinger og krysninger åpnet forsvaret seg, og ballen gikk hyppig til strek. Når man ser at strekspillere og straffer til sammen holder en tredjedel av scoringene forstår man at bearbeidingen har vært bra. Keeperne våre er stabile og gode. Forsvarsspillet er godkjent, men der er mye å hente. Dette jobbes det mye med i treningshverdagen.

Når sluttsignalet gikk kunne damene juble for en sterk 39-27 seier.

Vi ønsker velkommen til Vestneshallen søndag 20.10.19 mot Hareid kl1700. Sesongens første hjemmekamp.

Sesongåpning for Damelaget - 27.09

Etter fjorårets tøffe sesong er fokuset noe annerledes i år. Nå skal idrettsgleden bygges opp igjen, og samhold og humør er målsetningen. Laget skal bygges opp igjen. Nå skal vi ikke undervurdere vinnerinstinkt og krigervilje, for høyst på ønskelista står selvfølgelig å høste poeng. Man må likevel regne med at det vil ta noe tid før damene igjen er samspilt, og tilbake i kjent stil.

Fredag 27.09.18 startet Varfjelldamene årets sesong mot Aksla på bortebane. Kampen startet med ett smell og det tok litt tid før damene forstod hva som hadde skjedd. Aksla «gunnet» rett og slett til fra start. Halvveis ut i første omgang lå VVIL under 8-3 og følte virkelig på presset. Vi roer oss, innser at vi spiller som enkeltspillere og velger å fortsette som lag istedenfor. Til pause viser tavlen 9-6.

I andre omgang var nok ikke Aksla forberedt på at det var et annet lag som kom på banen. Damene smeller til, går i ledelse og fører kampen frem til det står igjen drøye 3 minutter. Aksla legger inn en siste innsats og tar seieren 21-20 i kampens siste sjanse.

I årets første kamp spilte damene variabelt. Mindre godt til tider, men viste også gode takter. Godt samhold og god stemning i et tøft oppgjør, gjør at vi gleder oss til fortsettelsen.

Nå venter bortekamp mot Valder/Godøy,  før det er duket for første hjemmekamp i Vestneshallen 20 oktober mot Hareid.