Logg inn

Gull til Vestnes i karate-NM

Vestnes Varfjell IL Kampsport kjem heim med elleve medaljar frå karate-NM i Sarpsborg. Jeanet Katrin Gjerde sikra seg gullmedalje i klassen kata kvinner U21 18-20 år. I den samme klassen tok Sara Funie Karadash sølv, og sikra Vestnes-klubben dobbelt.
I tillegg sikret Jeanet seg et ekstra sølv, ho tapte superfinalen i kata med knapp margin - 22,88 mot 22,92 poeng.

Medaljane fordelte seg med eitt gull, fire sølv og fem bronse. William Alexander Gjelsten tok tre medaljer, sølv i kumite menn U21 -75 kg og kata menn U21 18-20 år, og bronse i kumite menn senior +18 år -75 kg. Julie Kristin Karadash bronse i kata kvinner senior +18 år. Sindre You Nilsen sølv i kumite menn kadett 14-15 år -52 kg og bronse i menn kadett 14-15 år.

Eljana Ann Stokkeland bronse i klassen kvinner ungdom 12-13 år, og Vilde Tomren bronse i kvinner kadett 14-15 år. Vestnes stilte med ei tropp på ti utøvarar.

Geir Stokkeland.

Medaljer til Vestnes under karate-NM

NM i karate individuelt er i Sarpsborg i dag. Vestnes Varfjell IL Kampsport har med ei tropp på ti aktive, og har sikra seg fire medaljer i dei første øvingane i disiplinen kata laurdag formiddag. Eljana Ann Stokkeland fekk bronse i klassen kvinner ungdom 12-13 år, her vann Mina Lie, Sentrum Karateklubb. Kvinner kadett 14-15 år her tok Vilde Tomren frå VVIL bronse, gull til Marion Wester, Mizuchi KK. Emmi Louise Bøen på 7. og Elin Karine Klausen på 9. plass, begge frå Vestnes.

Menn U21 18-20 år vart det sølv til William Alexander Gjelsten, VVIL. Gull til Ventor Gjuka, Mizuchi KK frå Oslo. Menn kadett 14-15 år her tok Sindre You Nilsen, VVIL bronse. Gull til Cornelius Fykse Johnsen, Mizuchi KK. Nr 7 Leander Hauglid Skjegstad, Møre KK (tidlegare Tresfjord KK).

NM held fram utover dagen med fleire klassar, også i kumite.

Geir Stokkeland.

View the embedded image gallery online at:
https://arkiv.vvil.no/index.php/sport/kampsport#sigProIde8f871bfef

Vestnes Varfjell til karate-NM med ti aktive.

Vestnes Varfjell IL Kampsport stiller med ei rekordstor tropp på ti aktive under karate-NM individuelt i Sarpsborg kommande helg.

Dei siste åra har VVIL etablert seg stabilt som den fjerde beste klubben på medaljestatistikken i NM og andre nasjonale stemne, berre slått av dei større klubbane i Oslo-området. Også under tilsvarande NM for eit år sidan kom klubben heim til Vestnes med fleire medaljar, håpet er å gjere det bra også i år.

Troppen reiser med fly og tog via Oslo fredag, NM i Sarpsborghallen er laurdag. Først på dag er det kampar i kata (mønster), etter lunch i kumite (fighting). Laurdag kveld er det NM-bankett.

Dei siste par vekene har NM-deltakarane terpa detaljar med trening kvar dag i dojo i Vestneshallen. Bak f.v. William Gjelsten, Sindre You Nilsen, Jarl Kristian Gjerde (coach), Emmi Louise Bøen, Julie Kristin Karadash, Sara Funie Karadash og Alice Lien Engeset. Framme f.v. Framme f.v. Vilde Tomren, Elin Klausen og Eljana Ann Stokkeland. Også NM-klar: Jeanet Katrin Gjerde (ikkje på bildet).

Utanom utøvarane stiller VVIL Kampsport også med Mari N. Karadash som dommar, dessutan coachar og reiseleiarar.

Geir Stokkeland.

Vellykka karate-samling på Vestnes 22-23. februar

Vellykka karate-samling på Vestnes

Forrige helg var det for tredje gong kumite (fighting) regionsamling for Midtnorge i regi av Norges Kampsportsforbund. Samlinga i Vestneshallen vart leia av Julie Kristin Karadash. Vestnes Varfjell IL Kampsport stod som teknisk arrangør.

Forbundstrenar Julie Kristin Karadash seier at det er mange talent i regionen, og fleire vil nå langt om treningsvilje og motivasjon ikkje forsvinn. - Vil du satse, må du ta ansvar og trene mykje på eigen hand. Det er ikkje nok med klubbtreningar og regionale samlingar for den som verkeleg vil satse på kumite, seier den tidlegare landslagsutøveren. – Kommune og klubb må tilrettelegge med treningsfasilitetar om det skal lykkast, legg hun til.

Julie meiner at tidleg inkludering av dei yngste er viktig, og har valt å invitere dei minste i alderen 7-11 år til sine samlingar. Regionsamlings prosjektet har eigentleg ikkje dei yngste som fokusgruppe. For å klare å gje eit godt tilbud til alle, har Julie fått med Gjermund Kvernmo Langset som hjelpetrenar på samlingane.

Deltakende klubbar denne gongen var Møre Karateklubb, Molde Shito ryu karateklubb og Vestnes Varfjell IL Kampsport.

Positiv og lærerik kumitehelg på Vestnes, og stas med lunch servert av ein lokal butikk på Vestnes. Neste samling med Julie Kristin Karadash blir i Molde 20.-22. mars.

Geir Stokkeland.

View the embedded image gallery online at:
https://arkiv.vvil.no/index.php/sport/kampsport#sigProId17b6b37d7f

Femte-plassar til Vestnes Varfjell i karate-nordisk

Sist helg vart nordisk mesterskap i karate arrangert i Kolding, Danmark. Med fem gullmedaljer og 21 medaljer totalt vart Norge 4. beste nasjon. Vestnes Varfjell IL Kampsport hadde med fire av tolv i den norske troppen, alle tok sterke 5. plassar.

Dag Jacobsen, sportssjef i Norges Kampsportforbund, gler seg over at både unge og meir erfarne utøvarar fekk ta del i medaljefesten under årets mesterskap. Også Mari Karadash, sportsleg leiar i VVIL Kampsport, er fornøgd.

– Alle våre utøvarar var i bronsefinaler, men det gjekk dessverre ikkje vegen med tanke på medaljer denne gong. Innsats handlar ikkje nødvendigvis om medalje. Vi er opptatt av å sjå personleg utvikling hos våre utøvarar, og eg vil trekke særleg fram vår yngste: Sindre deltok i sitt første internasjonale stemne – då er det ekstra bra å hamne i bronsefinalen. Det er lagt ned stor innsats frå alle involverte i å nå målet om nordisk, og nå bygger vi videre, uttaler ho til Norges Kampsportsforbund si nettside.

Tidligare i år vart det sett i gang eit større satsingprosjekt på kata i Norge. Kata-prosjektet har i haust hatt fokus på dei utøvarane som skulle konkurrere i årets nordiske mesterskap, mellom anna med samling på Vestnes.

Alle deltakarane frå Vestnes gjekk på knepne tap i bronsefinalane sine i disiplinen kata, og basert på poeng vart plassane då slik: I juniorklassen tok Sara Funie Karadash femteplass. I senior-klassen delte Jeanet Katrin Gjerde og Julie Kristin Karadash femteplass, mens Sindre You Nilsen tok femteplass i kadett-klassen.

Geir Stokkeland.

Merket under

Tre gull og 2 bronse til VVIL Kampsport i Lag-NM karate

LagNM og Norgescup er over for denne gang, og vi er KJEMPEFORNØYD
med resultatet. Takk til våre fantastiske coacher Jarl Kristian Gjerde, William Alexander Gjelsten, Jeanet Katrin Gjerde og Sara Funie Nalbant Karadash.

Gull til laget: Julie, Jeanet og Sara i åpen kataklasse.
Bronse til debutantene i lag: Alice, Eljana og Vilde i åpen kataklasse.
Gull til laget: Julie, Jeanet og Sara i junior/senior kataklasse.
Norgescup: Gull til Sara i individuell åpen kataklasse.
Med to gull i LagNM og ett gull i Norgescupen, ble det trippelgull på Sara i helga.
Norgescup: Bronse til Vilde i kumite.

Norgescup kata individuelt. En kjempefin innsats av våre yngste utøvere:
Sindre, Alice, Eljana og Vilde. Det er ikke lett å hevde seg på pallen når de yngste utøverne våre havner i pulje med Norges beste seniorer. Vi er fornøyd med utøvernes innsats og poengsum de oppnådde hver for seg. Kun tre utøvere deltok i kumite åpen vektklasse denne gangen.  Flott innsats av Vilde, Eljana og Sindre.

Det er alltid mye læring på slike stevner, og erfaring er vårt fokus. En må være tålmodig, delta mest mulig på ulike stevner, og utvikle seg i takt med erfaringa en høster.

Nordisk i Danmark:
Neste uke er det Nordisk, og vi er kjempestolt over at fire fra vår klubb er tatt ut til å representere Norge i kata: Julie Kristin Karadash, Jeanet Katrin Gjerde, Sara Funie Nalbant Karadash og Sindre You Nilsen. Vi ønsker dem lykke til!

Mari N. Karadash.

Foto: Geir Stokkeland.

Notis fra NRK Møre og Romsdal når du ved å klikke på denne linken.

View the embedded image gallery online at:
https://arkiv.vvil.no/index.php/sport/kampsport#sigProId6453f0a0d2

VVIL's Kampsport på Lag NM og NorgesCup

VVIL Kampsport har i helga sju utøvere med i lag-NM og Norgescup i Voksenhallen i Oslo. Neste helg er det Nordisk mesterskap i Kolding, Danmark, der vår klubb har med fire i troppen. Det er en stor bragd for klubben at Norges Kampsportsforbund har tatt ut 4 av våre utøvere til Nordisk i Danmark 22.-24. november. Vestnes Varfjell Kampsport er den eneste klubben i landet med flest utøvere  i karategrenen kata til Nordisk. Det er en utrolig sterk prestasjon sammenlignet med store klubber i byene og forøvrig ellers i landet.

Geir Stokkeland

View the embedded image gallery online at:
https://arkiv.vvil.no/index.php/sport/kampsport#sigProIda3f55c21b4

Regional karate-samling på Vestnes kommande helg

Norges Kampsportforbund arrangerer regional samling i karate-disiplinen kumite (fighting) på Vestnes til helga.

Julie Kristin Karadash frå VVIL Kampsport er engasjert av forbundet som forbundstrenar i kumite for Midt-Norge, og skal leie samlinga, som er den andre i sitt slag i haust.

Det er venta utøvarar frå ei rekke klubber i Møre og Romsdal og Trøndelag til Vestnes. Samlingane er populære, og held høgt sportsleg nivå.

Julie har trass sin unge alder (23) rukke å gradere heilt til 3. dan, eksaminator i april i år var Geir Henriksen som sjølv har 7. dan og driv Norges største karateklubb, Mizuchi i Oslo. Ho har solid rutine innan både kumite og kata disiplinane, og var med på det norske kumitelandslaget.

Julie er ni gonger Norgesmeister, og har konkurrert sidan ho var sju år. Ho var med å stifte VVIL Kampsport, og var også med å stifte Molde Shito-ryu Karateklubb. Og ho har deltatt og tatt både gull- og sølvmedaljer i internasjonale stemne i Ishøj i Danmark, Göteborg, og stilartsmeisterskapet i Arad, Romania, sist sommar, for å nemne nokre.

Julie Kristin Karadash er tatt ut til å representerer Norge under Nordisk meisterskap i Kolding, Danmark, helga 22.-24. november. Dit reiser også tre andre utøvarar frå Vestnes Varfjell si karate-gruppe.

Men først er det kumite-samling på Vestnes kommande helg, fredag til søndag.

Geir Stokkeland.

View the embedded image gallery online at:
https://arkiv.vvil.no/index.php/sport/kampsport#sigProId2d491142f9

Slovakia-besøk for Vestnes Varfjell Karate

Den siste veka har Vestnes Varfjell IL Kampsport hatt besøk av trenarar frå vennskapsklubben i Slovakia. Dei var her for femte gong etter at kontakten vart oppretta.

Kontakten mellom Vestnes og klubben som høyrer heime i Trencin vest i Slovakia kom til i 2014. Då var Maria Karadash og andre frå Vestnes på eit stemne i Ostrava i Tsjekkia, og tok kontakt. Året etter var ei tropp frå Vestnes på sommarleir i Trencin, og kontakten er blitt stadig betre sidan den gong.

I år var Branislav Zubricanak, Jozef Hrusovsky og Klaudia Mickova på Vestnes for femte gong. Utøvarane i VVIL karate var delt inn i grupper etter alder og sportsleg nivå, og trena kvar kveld og dag frå tirsdag til og med søndag. For ein del av troppen ventar fleire stemne gjennom vinteren, som lag-NM i Oslo i november, og for dei som  tenker på å delta var treninga retta inn mot desse.

Under ein seremoni laurdag vart ein formell samarbeidsavtale mellom dei to klubbane signert, den skal legge grunnlag for utvikling vidare av det sportslege i åra framover. Klubben i Trencin er i juni 2020 arrangør av karate-EM i stilarten begge klubbane spesialiserar seg på, shito-ryu. Fleire norske klubbar sender tropper dit, og også Vestnes Varfjell blir representert under EM.

Neste oppgave for karate-utøvarane frå Vestnes er stemnet «Katapokalen 2019», i Molde laurdag 9. november. Helga etter er det lag-NM i Oslo.

Geir Stokkeland.

View the embedded image gallery online at:
https://arkiv.vvil.no/index.php/sport/kampsport#sigProIda163ee7cf0

Merket under

J15 første hjemmekamper - 19.10

I dag var det duket for årets første hjemmearrangement for jenter-15, og 2. runde i det islandske seriespillet. Motstandere var Godøy/Valder og Blindheim/Spjelkavik 2.
 
I første kamp møtte vi et tent Godøy/Valder lag som tok tak i kampen fra start. Utover i første omgang spilte vi oss inn i kampen, men mot slutten av omgangen faller vi i kvalitet og ligger under 8 - 11 til pause. I andre omgang fortsetter samme trenden. Vi klarer ikke å korrigere spillet vårt, og går på en smell. Kampen ender med 14 - 24 tap.
 
Dagens andre kamp var mot Blindheim/Spjelkavik 2. I garderobepraten før kampen ba vi jentene tenne til fra start, og vise frem ferdighetene sine.
 
Første omgang startet bra, og vi tok en tidlig ledelse. Utover i omgangen faller vi igjen i kvalitet. Det tas timeout og jentene bes igjen om å løfte seg, og spille slik vi vet de kan. Det blir en jevnspilt avslutning på omgangen, og til pause leder vi 11 - 8. I andre omgang er vi hakket bedre enn motstanderen. Vi har bedre tempo og gjennombruddskraft fremover. Bakover har vi ok kontroll, men er for dårlige på sideveis flytting av forsvaret og slipper til noen avslutninger. Vi vinner til slutt 23 - 17 etter en ok kamp. I neste serierunde ønsker vi å tenne til fra start, og løfte oss et par hakk spillemessig.
 
Takk for i dag.
 
Roger Malme.
Sølvi Rekldal: Foto
 

Midt-Norsk Cup i karate på Vestnes 29.09

Laurdag 28. september 2019 arrangerte Vestnes Varfjell IL Kampsport det tredje regionale karatestemnet for Midt-Norge i år, «Midt-Norsk Cup 3». 72 deltakarar frå Rørvik i nord til Tresfjord og Vestnes i sør kjempa i disiplinane kata og kumite.

Det kom også utøvarar frå klubbar i Kristiansund og Molde. Dei yngste konkurrerte først, klassen 7-11 år. Utover dagen heldt dei eldre klassane frå 12 år til og med senior fram.

Gjennom eit omfattande kampprogram viste alle fram eit godt sportsleg nivå, fullt på høgde med det  ungdom frå andre delar av landet er på. Nytt i år på Vestnes var lag-kata, der to lag frå VVIL Kampsport kjempa i Åpen klasse +12 år.

I midten av november er det NM i lag-kata i Oslo, dit sender Vestnes Varfjell ei større tropp. Det var mykje publikum i Vestneshallen, og arrangøren håper alle hadde det triveleg med ivrige utøvarar!

Geir Stokkeland.

 

View the embedded image gallery online at:
https://arkiv.vvil.no/index.php/sport/kampsport#sigProId480876e3ef

Merket under

4 fra VVIL Kampsport til Nordisk Mesterskap

WKF-grenutvalg (World Karate Federation) arrangerte som kjent kick-off i helga(31.08 - 01.09), for å markere innledningen på en hektisk høst sesong. Mer om denne i en artikkel på disse websidene fra Geir Stokkeland.

Et av resultatene etter helgas kick-off, var at fire fra Vestnes Varfjell Kampsport er tatt ut til Nordisk mesterskap, og dette er:

 • Sindre You Nilsen
 • Sara Funie Karadash
 • Jeanet Katrin Gjerde
 • Julie Kristin Karadash

Gratulerer med uttaket!

Forøvrig kan en lese mer om uttaket fra kamposport.no i denne artikkelen.

Merket under

Stor VVIL-tropp på karate kick-off i Oslo

Vestnes Varfjell IL Kampsport var representert med 11 utøvarar, ein dommar og to coachar under kampsportsforbundet sitt karate haust kick-off i Oslo sist helg. Samlinga var i historiske Bjølsenhallen.

Her møttest utøvarar frå heile landet til å lære av kvarandre på eit høgare nivå enn dei oftast har i dei lokale klubbane, trene og øve, og høyre meir om suksess-kriterier for å lykkast på nasjonalt og internasjonalt nivå. Til Oslo var utøvarar frå det tyrkiske landslaget invitert, dei har gjort det skarpt i karate-VM.

Kick-off samlinga begynte fredag med kurs for trenarar og coachar, før teori og praktisk trening heldt fram dei andre dagane. Søndag var det også uttak til Nordisk meisterskap, som er i Kaunas i Litauen i november. Frå VVIL var tre utøvarar førehands kvalifiserte til Nordisk, Julie Kristin og Sara Funie Karadash, og Jeanet Katrin Gjerde, etter at dei nådde finalane i NM individuelt sist.

Sindre You Nilsen vann sin ungdomsklasse under NM, men hadde bursdag rett etter og bytta til høgare aldersklasse. Derfor måtte han gå ny kvalifisering i Oslo no, og klarte det fint. Alle fire er dermed kvalifiserte til Nordisk, og klubben frå Vestnes kan stille med rekordmange deltakarar.

Seinare i september arrangerer VVIL Kampsport det første av haustens regionale stemne, midt-Norsk Cup 1. Det går i Vestneshallen laurdag 28. september med deltaking av ei rekke klubbar i Midt-Norge. Same helga er det såkalla kumite-samling i hallen, som del av kampsportforbundet si satsing på å heve nivået i disiplinen kumite innan karate. Julie Kristin Karadash er engasjert som regional forbundstrenar i kumite, og leiar samlinga.

Geir Stokkeland (tekst & foto).

View the embedded image gallery online at:
https://arkiv.vvil.no/index.php/sport/kampsport#sigProIda5dfbe70cf

 

Merket under

VVIL Kampsport i Romania

En svipptur til Romania. EM i stilmesterskap-Shito-ryu. Alle fem utøvere imponerte med god innsats. Ekstra kjekt å se vår yngste deltaker i flott aksjon, og også vår eldste som deltok i master class +55. Det er tøft gjort av alle å delta på et slikt stevne.

Konkurrentene var fra 17 ulike land, og de fleste stilte med store tropper. Det var utøvere fra 8-års alderen og opp til +55 år. Vi oppnådde 3 bronser, en flott 5. plass i kumite -80kg herrer, og gode plasseringer ellers.

Merket under

G16 - 11'er kvalifisert til 1.div.

G16 11`er er kvalifisert til 1.divisjon for sesongen 2019.

Etter 5 innledende kamper er G16 11`er laget nå kvalifisert til 1.divisjon for sesongen 2019.

I utgangspunktet meldte vi oss på til 1.divisjon, men det gjorde også 11 andre lag i regionen. Det resulterte i at guttene nå har spilt fem kvalifiseringsrunder, med tidvis både litt for spennende og i grunn jevne kamper. Tabellen sier 3 seiere, 1 uavgjort og 1 tap, og fra neste uke venter en dobbel serie mot de 5 andre lagene som også kvalifiserte seg.

Det er Åndalsnes, Ekko Aureosen/Gossen, Kristiansund, Dahle/Nordlandet og Clausenengen.

Trener for året er Alexander Connor, assistenttrener er Frode Lien og lagleder Elina Crispim Tomren.

View the embedded image gallery online at:
https://arkiv.vvil.no/index.php/sport/kampsport#sigProIdda784768d2

Merket under

Karate-gradering i VVIL Kampsport

Det er to årlege graderingar i karate, vår og haust. I år var vår-graderinga i VVIL Kampsport – karate sist helg, 10.-12. mai. For å oversjå graderinga sammen med klubben sine eigne trenarar kom shihan Geir Henriksen frå Oslo. Han har vore aktiv i sporten sidan 1971, og stifta i si tid Norges leiande klubb, Mizuchi Karateklubb i Oslo. Han reiser landet rundt som instruktør, og var også hos oss i 2017.

Å gradere vil seie at ein viser fram det ein har lært siste halvåret i kata (mønster) og kumite (fighting), kor mykje flinkare ein har blitt, og blir gradert til eit høgare nivå med ny beltefarge. Denne gong var det 47 utøvarar som stile til gradering i Vestneshallen. Klubben nærmar seg no 70 aktive utøvarar, og markerer seg jamnleg i stemne elles i landet og også utanlands. VVIL kom heim med ei rad medaljar frå NM i Oslo tidleg i vår.

Kvar gruppe, inndelt etter nivå, hadde først to treningar leia av Geir Henriksen, med den offisielle graderinga på søndagen. Mange foreldre og familie var til stades som publikum i hallen.

Geir Stokkeland.

View the embedded image gallery online at:
https://arkiv.vvil.no/index.php/sport/kampsport#sigProId95955cfa92

Merket under

Midt-Norsk Cup No. 2 i karate, 27-28. april.

Gode Vestnes-resultat under Midt-Norsk i karate

Utøvarane frå Vestnes Varfjell IL Kampsport kom heim med både medaljar og gode minne frå karatestemnet i Levanger forrige helg. Stemnet var det andre i år i serien Midt-Norsk Cup.

Samlinga gjekk over to dagar, laurdag og søndag 27.-28. april. Laurdag med sjølve stemnet, medan det var fokus på trening på søndagen. Rundt 40 aktive deltok, frå klubbar i Rana, Steinkjer, Rørvik, den nystarta arrangørklubben Levanger, Vestnes og Tresfjord. Frå Vestnes var også Mari og Mikail Karadash dommarar, og det var med foreldre som coachar og supportarar.

Vestnes Varfjell IL Kampsport sikra seg seks førsteplassar, tre sølv og tre bronse. Ein av mange lovande talent, Lukas Skålhavn, deltok i sitt aller første stemne, og vann klassen 7-10 år for gutar.

Konkurransen var jamn og nivået høgt. Her var det med fleire utøvarar med lang erfaring både nasjonalt og utanlands. Nokre førebur seg på å vere med i EM og VM i til dømes Romania i sommar, og stemnet i Levanger var difor viktig i oppkøyringa.

Geir Stokkeland.

View the embedded image gallery online at:
https://arkiv.vvil.no/index.php/sport/kampsport#sigProId5bf345fd9e

Merket under

Vestnes Varfjell med fire NM-gull i karate

Vestnes Varfjell befestet sin posisjon som en av Norges beste karateklubber med fjerdeplass på medalje-statistikken under årets NM i Bærum. Også i fjor ble vi fjerde beste klubb.

237 utøvere fra 33 klubber var påmeldte til det 46. NM i karate i Rykkinhallen i Bærum. Norges Kampsportforbund var offisiell arrangør, med to lokale klubber i Bærum og Sarpsborg som tekniske arrangører.

Antallet påmeldte i de ulike klassene varierte. I en klasse som kata kvinner 16-17 år var det 20 påmeldte. Vår egen Sara Funie Karadash vant klassen, med den høyeste poengsummen under stevnet, 24,68 poeng.

Jeanet Katrin Gjerde kommer hjem med to NM-gull, ett i kata kvinner senior +18 år og ett i kata kvinner U21. I klassen senior +18 år vant hun den såkalte superfinalen mot lagvenninne og trener Julie Kristin Karadash med knapp margin, Julie fikk 23.66 mot Jeanets 23.90 poeng. Julie og sammen med Jarl Kristian Gjerde har trent Jeanet de siste årene. Det er første gang to fra vår klubb utkjemper en innbyrdes superfinale i NM.

Medalje-statistikk Vestnes Varfjell IL:

Gull og norgesmestre: Sindre You Nilsen kata menn 12-13 år, Sara Funie Karadash kata kvinner 16-17 år, Jeanet Katrin Gjerde kata senior kvinner +18 år og kata kvinner U21.

Sølv: Julie Kristin Karadash kata senior +18 år, Sindre You Nilsen kumite menn 12-13 år -45 kg, Inda Saidi kumite kvinner 14-15 år -47 kg.

Bronse: Emmi Louise Bøen kata kvinner 12-13 år og kumite kvinner 12-13 år - 43 kg, William Gjelsten kata menn U21 18-20 år, kumite senior +18 år -75 kg, og kumite menn U21 -75 kg.

VVIL karate stilte med 11 aktive under NM. Mari Nalbant Karadash og Mikail Karadash var blant dommerne, vi hadde med flere coacher - de som følger opp aktive i og rundt kampene - og et betydelig heia-apparat fra familiene og karate-miljøet. Tresfjord Karateklubb hadde med tre utøvere i NM, alle tre sikret seg hver sin bronsemedalje i ulike klasser i kategorien kumite. Vestnes kommune viste seg godt fram under NM!

Også med i troppen fra VVIL var Silje Laingen, Vilde Tomren, Elin Klausen og Alice Lien Engeset. Alle hadde gode plasseringer i svært jevne klasser. Coacher var Lars Jørgen Skjegstad, Jarl Kristian Gjerde og Lars Laingen.

View the embedded image gallery online at:
https://arkiv.vvil.no/index.php/sport/kampsport#sigProId71ae0d6a99

(Alle foto: privat)

Medaljedryss for VVIL under karate-stemne i Molde

Medaljedryss for VVIL under karate-stemne i Molde

Gutane og jentene frå Vestnes Varfjell IL Kampsport kom heim med fem gull, fire sølv og seks bronse-medaljar frå det regionale karate-stemnet i Molde i helga.

Årets første i serien på fire stemne kalt Midt-Norsk Cup vart avvikle i Rekneshallen laurdag 9. februar. Klubbar frå Kristiansund i nord til Loen i sør var med. VVIL stilte med ei tropp på 18 aktive, ei av dei største.

Det var ei rekke jamne og tette kampar i både kumite (fighting) og kata (mønster), nivået er blitt merkbart høgare blant klubbane dei siste få åra. Tresfjord Karateklubb hadde også med ei god tropp og tok fleire medaljar.

VVIL hevdar seg svært bra både i regionen og på nasjonalt nivå. Medaljeoversikt VVIL:

Sindre You Nilsen: Gull både i kata og kumite, menn ungdom 12-13 år
Celina Solbakken Sandnes: Sølv, kata kvinner ungdom 12-13 år
Vilde Tomren: Gull, kumite kvinner og bronse, kata kvinner ungdom 12-13 år
Eljana Ann Stokkeland: Bronse kumite kvinner 12-13 år
Emmi Louise Bøen: Sølv kumite kvinner ungdom 12-13 år, og bronse kata kvinner 12-13 år
Alice Lien Engeset: Sølv kata kvinner kadett 14-15 år
Elin Karine Klausen: Bronse både i kata og kumite, kvinner kadett 14-15 år
Inda Saidi: Gull kata, og bronse kumite kvinner kadett 14-15 år
Michael Solbakken Sandnes: Gull kumite og sølv kata, menn kadett 14-15 år

Geir Stokkeland (Tekst og foto).

View the embedded image gallery online at:
https://arkiv.vvil.no/index.php/sport/kampsport#sigProId1573aabaf6

 

Merket under

Karatebronse til Sara Karadash i nordisk

En flott 3. plass på Nordisk til Sara Funie Karadash. Det er første gangen hun representeter Norge på Nordiskmesterskap. Hennes eldre søster, Julie Kristin fikk dessverre ingen palleplassering denne gangen. Uttaket til Nordisk er gjort av landslagsledelsen og Norges Kampsportsforbund.

Nordisk mesterskap ble arrangert i Tampere i Finland i november-18.

Mari Karadash.

View the embedded image gallery online at:
https://arkiv.vvil.no/index.php/sport/kampsport#sigProId027a0a1fbb

Merket under

Takk til Sparbanken Møre

Karateklubben vil takke Sparebanken Møre for reisestipendet som ble gitt i forbindelse med deltakelse i Nordisk karate mesterskap i Finland nå idag. Søstrene Karadash representerer Norge med mor Mari Karadash som coah.

Cecilie Amdam.

Merket under

Gull til VVIL Kampsport i NM

Flere av utvørene fra Vestnes Varfjell Kampsport deltok på NM i helga.

Laget forsvarte tittelen som norges beste lag, noe det fremdeles er etter en lagseier i kata åpen klasse for kvnner. Laget som bestor av Jeanet Katrin Gjerde, Julie Kristin Karadash og Sara Funie Karadash tok gull i sin klasse.

I tillegg stilte William Gjelsten, Sindre You Nilsen og Jarl Kristian Gjerde i åpen klasse lag, kata - og her ble det en andreplass og sølvmedaljer.

VVIL stilte også med lag-kumite senior menn, og her stilte William Gjelsten, Jarl Kristian Gjerde og Lars Laingen. Her tok herren en tredjeplass pg bornsemedaljer, men det var kanskje William som fremdeles egentlig er junior som overrasket mest i sitt oppgjør med en godt meritert landslagsutøver. I denne kampen tok William tok en tidlig tre-poengs ledelse.

I tillegg ble det en rekke fine enkelprestasjonser i Norgsecupen som:

 • Jarl Kristian Gjerde - Sølv i kumite senior
 • William Gjelsten - Bronse i kumite senior
 • Sindre You Nilsen - Bronse i kata åpen klasse over 12 år
 • Sara Funie Karadash - 4. plass i kata åpen klasse over 12 år
 • Sindre You Nilsen - 4. plass i kumite, gutter 12-13 år
Merket under

Kampsport på stevne i Bærum i helga

VVIL Kampsport Karate deltok i helgen på Karatestevne i Bærum.
Olivia og Franz gjorde gode kamper både i kata og kumite 7-10 år.
Jeanet: Gull i kata kvinner senior
Sara: Gull i kata kvinner junior 16-17 år
Vilde: Sølv i kata kvinner ungdom 12-13 år
Sindre : Gull i kata menn ungdom 12-13 år og sølv i kumite menn 12-13 år
Sindre fikk også Bestemannspris for herrer  Stevnet.

Cecilie Amdam

Sara og Julie Karadash til Nordisk Mesterskap

Gratulerer til Sara Karadash og Julie Kristin Karadash med uttak til Nordisk Mesterskap i karate. Flott prestert.
Det arrangeres i Tampere, Finland 23-24. November.
De representerer Norge i henholdsvis kata kvinner junior og senior.
Masse lykke til!

Kampsport på Midt-Norsk Cup i Steinkjer 14. april

En veldig fornøyd gjeng på Midt-Norsk Cup i Steinkjer 14.04.18!

Alle utøverne gikk veldige gode kamper og jobbet godt.

 • Olivia og Franz deltok både i kata og Kumite 7-10 år.
 • Vilde fikk gull i både kata og kumite
 • Sarah fikk sølv i kata og bronsje i kumite
 • Sindre fikk gull i kata og sølv i kumite

Mikail Karadash var en av dommerne under arrangementet, og Mari Karadash stilte som coach for laget - godt hjulpet av foreldrene som var med.
Vi hadde en riktig flott tur der vi jobbet godt sammen som et lag.

Oddny Iren Valle

View the embedded image gallery online at:
https://arkiv.vvil.no/index.php/sport/kampsport#sigProIdb6e8578d7f

Merket under

Krav Maga starter nybegynnerparti 5. februar

Vi starter nytt nybegynnerparti - med gratis introkurs mandag 5. februar kl 18, i Vestnes hallen!
Hos oss lærer du:

 • Å oppdage truende situasjoner og unngå dem
 • Å roe ned sinte mennesker
 • Å forsvare deg selv og andre
 • Å bruke ting rundt deg til selvforsvar
 • Å forsvare deg mot flere motstandere
 • Å forsvare deg mot ulike våpen
 • Å forsvare deg stående eller liggende på bakken

Vi ønsker flere jenter i klubben! Derfor oppfordrer vi venninner å prøve dette sammen, og mødre og døtre som vil trene sammen! Uansett, vi tar godt imot dere: )

Lær noe fornuftig i 2018!
Påmelding til: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Merket under

Karate Øvingshelg i Vestneshallen 21-23 april.

I helga var utøvarane i Vestnes Varfjell Karate samla til øvingshelg med Geir Henriksen i dojo i Vestneshallen.

Geir Henriksen er ein av Norges mest rutinerte og meritterte innan karate. Han har sidan 1971 hatt ei lang karriere som utøvar, trenar, landslagssjef i Norge og Danmark, og som dommar innan kampsporten. Han har trent utøvarar fram til medaljar i ei rekke internasjonale meisterskap, 19 kongepokalar og 375 NM-gull. Det var difor ein kapasitet med svart belte og grad av 7. dan, og med evne til å tilføre karate-utøvarane i Vestnes ny kunnskap som kom på besøk.

Frå fredag til søndag var det trening i kampsport-avdelinga sin eigen dojo i Vestneshallen. «Dojo» er omgrepet for treningsrommet som blir brukt til kampsport. Vestnes Varfjell Kampsport omfattar to ulike stilartar innan kampsport, med karate i fleirtal med om lag 40 aktive i dag, fortel Mari N. Karadash, som er leiar i avdelinga.

Geir Henriksen let seg imponere av den gode lokale dugnadsånda i klubben: - Det er høg sosial profil på arbeidet som blir drive, eg likar veldig godt dei mange eldsjelene, sier Henriksen. – Det tekniske nivået blant utøvarane er også høgt. Eg vart godt kjent med Vestnes Varfjell Kampsport denne helga, oppsummerer han, etter eit triveleg opphald der lunch for utøvarar og foreldre begge dagar inngjekk i programmet. Tusen takk til Rema 1000 på Vestnes, som sponsa brødmaten til lunchen!

Mari N. Karadash opplyser at medlemstalet aukar jamt, og at det plass til fleire. Det blir trena kvar tirsdag og torsdag i Vestneshallen.

Kampsport har eit eige forbund i Norge, som er ein paraply for ulike stilartar. Det blir fort mange tekniske ord og uttrykk. – Sjølv er eg dagleg leiar for Mizuchi Karateklubb, som eg var med å grunnlegge i 1977, fortel Geir Henriksen. – I tillegg er eg leiar for Inoue Ha Norway, som representerar ein av fleire stilartar som har samarbeidsavtale med kampsportsforbundet. Geir Henriksen mottok Akershus Idrettskrets sin frivilligpris i 2004, og «Idrettens Ildsjelpris» i Bærum kommune to år etter.

Geir Stokkeland.

View the embedded image gallery online at:
https://arkiv.vvil.no/index.php/sport/kampsport#sigProId7f07a6e4f5

Merket under

Sterk VVIL-innsats under karate-NM

Vestnes Varfjell Kampsport deltok i Norgesmesterskapet i karate i Hauger Idrettspark i Bærum sist helg med disse utøverne:

Sarah Hansen, Inda Saidi, Maria Pamela Karadas, Sara Funie Karadash, Jeanet Katrin Gjerde, William Alexander Gjelsten, Silje Angelica Laingen og Julie Kristin Karadash.

Det be konkurrert i disiplinene kata og kumite (fighting), og medaljehøsten ble rikholdig:

 • Julie K. Karadash – to gull
 • Jeanet K. Gjerde – en gull og en bronse
 • Silje A. Laingen – to sølv og en bronse
 • Sara F. Karadash – en bronse

Også William, Sarah, Maria og Inda leverte strålende innsats i skarp konkurranse.

Julie havnet i superfinalen. Det er en finale som er plukket ut på forhånd vurdert på ulike kriterier. Det er veldig stort å gå i superfinalen. Opptak av superfinalen ligger ute på Kampsportforbundets sider, med intervju av Julie.

http://kampsport.no/forbund/slik-folger-du-karatenm2017/
https://www.facebook.com/NorgesKampsportforbundKarate/

VVIL Kampsport endte på femteplass på medaljestatistikken, i konkurranse med en rekke store klubber fra byene i Sør-Norge. Sterkt av en klubb fra en landkommune som Vestnes.

Bildene fra kampene viser William Gjelsten (t.v. i røde hansker) fra VVIL Kampsport i aksjon i kumite, og Julie Kristin Karadash som går kata.

Vestnes Varfjell Kampsport trener karate i dojo i Vestneshallen hver tirsdag og torsdag fra klokka 18.00.

Geir Stokkeland.

View the embedded image gallery online at:
https://arkiv.vvil.no/index.php/sport/kampsport#sigProId7dd2fa6837

Merket under

Krav Maga Vestnes en del av VVIL

Krav Maga Vestnes til Vestnes Varfjell Idrettslag.

Fra 1. januar 2017 er Krav Maga Vestnes en del av Kampsport i Vestnes Varfjell IL.

Praktisk informasjon:
Kontaktinfo:
- John Sylte, e-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den., mob: 918 65 064
Treningsted og tid:
- Vestneshallen, treningstider er mandag og onsdag 18:30 - 20:00
Annet:
- Aldersgrense: 16 år

Hva er Krav Maga

Krav Maga (Contact Combat) er opprinnelig et israelsk nærkampsystem utviklet i den Israelske hæren (IDF). Imi Lichtenfeld er systemets far.  I dag er Krav Maga delt inn i tre deler; en sivil del, en politi del og en militær del.  Systemet er det offisielle forsvartaktiske, nærkamps- og selvforsvarssystemet til det israelske forsvaret, militærpolitiet, spesialavdelinger og anti-terroristavdelinger, politiet, og sikkerhetsstyrkene.

Krav Maga er designet for å kunne fungere mot alle tenkelige og utenkelige angrep. Derfor er det lagt stor vekt på instinktive og naturlige reaksjoner/bevegelser.

Teknikkene er lette å lære og lette å huske. Fordi teknikkene er basert på instinkter og enkle bevegelser er de også lette å opprettholde. Det legges ikke vekt på belter i systemet, og de fleste land bruker ikke belter i det hele tatt. Istedet benyttes gradene Practioner, Graduate, Expert og Master. Instruktør John Sylte ble gradert til Expert 1 i Israel i 2015.

Hvorfor fungerer Krav Maga

Krav Maga baserer seg på instinktive reaksjoner og grovmotoriske bevegelser. Dette gjør systemet eksplosivt og effektivt. Systemet passer for alle, da prinsippene er like, men tillempningen er individuell.

Vi baserer selvforsvarstreningen vår både på det fysiske og det psykiske aspektet. Mye går ut på og gjenkjenne en situasjon, og vi går i dybden på hvordan en konflikt utarter seg og trener mye scenariobasert, etter at elevene har en ”verktøykasse” med teknikker. Denne treningen foregår i realistiske omgivelser, i vanlige klær.
Forskjell mellom Krav Maga og kampsport

Et slag er et slag og et spark er et spark. Men den største forskjellen er at kampsport er nettopp det – en sport. Her er man vant til regler og ordnede forhold. Selvforsvar har ingenting med idrett å gjøre - det er ingen kampkunst. Det krever en helt annen mentalitet og tankegang. Her finnes det ingen regler, og man trener bevisst på teknikker som ikke er lovlige i en idrett.

Treningen foregår ofte i realistiske omgivelser, og under stress. Dette for å skape en forståelse av hvordan kroppen reagerer når den føler seg truet. Forskning viser at det skjer over 130 målbare endringer i kroppen i en situasjon hvor man er virkelig stresset. Blant annet dumpes kjemikaliet adrenalin i blodet.

Disse endringene påvirker blant annet motorikk, puls, syn, hørsel og logisk tenkning. Det nytter ikke å kunne slå eller sparke om man ikke har kjent på disse fenomenene, og gjenkjenner dem. Da vil man raskt oppdage at kroppen ikke lystrer og at gamle kunster er borte.

Som krigeren Brasidas av Sparta sa i 429 f. Kr: «Fear makes men forget, and skills which cannot fight is useless». Selvforsvar handler også om å sette seg inn i hvordan en overgriper tenker, og bevisstgjøring på hvordan kroppsspråk og væremåte kan forhindre et overfall.

Klær og utstyr

Klær:
Vi bruker hvit KM t-shirt og sort KM bukse. KAN BESTILLES VIA  KLUBBEN.

Vi trener i bryte- eller budosko som er ment for innendørs trening på matte. Man kan også trene barbent.

Rene klær og sko, kroppshygiene og klipte negler er en nødvendighet. Man trives best med en renslig treningspartner.

På utetreningene bruker vi noen ganger treningstøy, andre ganger vanlige klær.

Utstyr:
Ettersom krav maga inneholder kontakttrening så er det fra begynnelsen obligatorisk med beskyttelse, både for din egen del og for de øvrige elevene som da kan trene med færre begrensninger.

For nybegynnere: Susp, brystbeskyttelse for kvinner, tannbeskytter

Videregående: Susp, brystbeskyttelse for kvinner, tannbeskytter, bokse/grappling hansker, leggbeskyttelse.

Bra å ha for alle: Underarmbeskyttelse og vannflaske.

Resultat fra Midt-Norsk-Cup 3

24. september deltok de eldste utøverne våre på Midt-norsk Cup i Steinkjer. Klubben stilte også med en dommer. Et flott gjennomført stevne av arrangøren Byafossen IL og med mange utøvere representert fra fylkene Nordland- Nord-Trøndelag- Møre og Romsdal og Hordaland.
Vestnes Varfjell Kampsport sine 7 utøvere tok 4 gull - 4 sølv og 3 bronse. Det ble også to fjerdeplasser til oss.

22. oktober er Vestnes Varfjell Kampsport vert for arrangementet Midt-Norsk Cup 4, og vi gleder oss til å ta i mot karatekas i alle aldre fra ulike klubber i landet.  Stevnet finner sted i Vestneshallen kl.10.00. Gratis inngang og kiosksalg. Velkommen!

Merket under

Vestnes Varfjell Kampsport på Idrettseminar 18.09

Vestnes Varfjell Kampsport tok turen til Bjørnsonhuset for å delta på idrettsseminaret som Gjensidige arrangerte i forbindelse med sitt 175-års jubileum. Kjempeflinke foredragsholdere som snakket om hvordan nå sine mål, både individuelt og som lag. Våre ungdommer var veldig fornøyd med kvelden og ga terningkast 9 av 10 mulige. Med andre ord; et alle tiders seminar. ??

View the embedded image gallery online at:
https://arkiv.vvil.no/index.php/sport/kampsport#sigProId027893dea9

Merket under
Abbonér på denne nyhetsmatingen