Logg inn

Krav Maga Vestnes en del av VVIL

Krav Maga Vestnes til Vestnes Varfjell Idrettslag.

Fra 1. januar 2017 er Krav Maga Vestnes en del av Kampsport i Vestnes Varfjell IL.

Praktisk informasjon:
Kontaktinfo:
- John Sylte, e-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den., mob: 918 65 064
Treningsted og tid:
- Vestneshallen, treningstider er mandag og onsdag 18:30 - 20:00
Annet:
- Aldersgrense: 16 år

Hva er Krav Maga

Krav Maga (Contact Combat) er opprinnelig et israelsk nærkampsystem utviklet i den Israelske hæren (IDF). Imi Lichtenfeld er systemets far.  I dag er Krav Maga delt inn i tre deler; en sivil del, en politi del og en militær del.  Systemet er det offisielle forsvartaktiske, nærkamps- og selvforsvarssystemet til det israelske forsvaret, militærpolitiet, spesialavdelinger og anti-terroristavdelinger, politiet, og sikkerhetsstyrkene.

Krav Maga er designet for å kunne fungere mot alle tenkelige og utenkelige angrep. Derfor er det lagt stor vekt på instinktive og naturlige reaksjoner/bevegelser.

Teknikkene er lette å lære og lette å huske. Fordi teknikkene er basert på instinkter og enkle bevegelser er de også lette å opprettholde. Det legges ikke vekt på belter i systemet, og de fleste land bruker ikke belter i det hele tatt. Istedet benyttes gradene Practioner, Graduate, Expert og Master. Instruktør John Sylte ble gradert til Expert 1 i Israel i 2015.

Hvorfor fungerer Krav Maga

Krav Maga baserer seg på instinktive reaksjoner og grovmotoriske bevegelser. Dette gjør systemet eksplosivt og effektivt. Systemet passer for alle, da prinsippene er like, men tillempningen er individuell.

Vi baserer selvforsvarstreningen vår både på det fysiske og det psykiske aspektet. Mye går ut på og gjenkjenne en situasjon, og vi går i dybden på hvordan en konflikt utarter seg og trener mye scenariobasert, etter at elevene har en ”verktøykasse” med teknikker. Denne treningen foregår i realistiske omgivelser, i vanlige klær.
Forskjell mellom Krav Maga og kampsport

Et slag er et slag og et spark er et spark. Men den største forskjellen er at kampsport er nettopp det – en sport. Her er man vant til regler og ordnede forhold. Selvforsvar har ingenting med idrett å gjøre - det er ingen kampkunst. Det krever en helt annen mentalitet og tankegang. Her finnes det ingen regler, og man trener bevisst på teknikker som ikke er lovlige i en idrett.

Treningen foregår ofte i realistiske omgivelser, og under stress. Dette for å skape en forståelse av hvordan kroppen reagerer når den føler seg truet. Forskning viser at det skjer over 130 målbare endringer i kroppen i en situasjon hvor man er virkelig stresset. Blant annet dumpes kjemikaliet adrenalin i blodet.

Disse endringene påvirker blant annet motorikk, puls, syn, hørsel og logisk tenkning. Det nytter ikke å kunne slå eller sparke om man ikke har kjent på disse fenomenene, og gjenkjenner dem. Da vil man raskt oppdage at kroppen ikke lystrer og at gamle kunster er borte.

Som krigeren Brasidas av Sparta sa i 429 f. Kr: «Fear makes men forget, and skills which cannot fight is useless». Selvforsvar handler også om å sette seg inn i hvordan en overgriper tenker, og bevisstgjøring på hvordan kroppsspråk og væremåte kan forhindre et overfall.

Klær og utstyr

Klær:
Vi bruker hvit KM t-shirt og sort KM bukse. KAN BESTILLES VIA  KLUBBEN.

Vi trener i bryte- eller budosko som er ment for innendørs trening på matte. Man kan også trene barbent.

Rene klær og sko, kroppshygiene og klipte negler er en nødvendighet. Man trives best med en renslig treningspartner.

På utetreningene bruker vi noen ganger treningstøy, andre ganger vanlige klær.

Utstyr:
Ettersom krav maga inneholder kontakttrening så er det fra begynnelsen obligatorisk med beskyttelse, både for din egen del og for de øvrige elevene som da kan trene med færre begrensninger.

For nybegynnere: Susp, brystbeskyttelse for kvinner, tannbeskytter

Videregående: Susp, brystbeskyttelse for kvinner, tannbeskytter, bokse/grappling hansker, leggbeskyttelse.

Bra å ha for alle: Underarmbeskyttelse og vannflaske.

Sist redigertfredag, 27 desember 2019 09:43